Getty Images
Couscous met dadels en gemarineerde kip. Een echte topper uit de Marokkaanse keuken!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- ½ citroen
- 1 kleine kipfilet
- 1 gedroogd pepertje of chilivlokken
- 150 gram couscous
- 2½ dl groentebouillon
- 250 gram prei
- 1 winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 8 dadels
- 2 bosuitjes
Bereiding
- Boen de citroen onder stromend water schoon. Rasp wat van de schil af.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel geraspte citroenschil en het verkruimelde chilipepertje en schep dit door de kip.
- Laat de kip 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
- Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op.
- Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten wellen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen en schaaf de wortel in dunne linten.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
- Bak de prei en de wortel mee gaar.
- Ontpit de dadels en halveer ze in de lengte.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein.
- Meng de dadels en de bosuitjes door de couscous en schep het kip-groentemengsel er op.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Halve citroen: bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1580 milligram
Bron
- Voedingscentrum