Getty Images
De pittig gekruide kip met geroerbakte prei en wortel smaakt goed bij de couscous met dadels.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 0,5 citroen
- 1 kleine kipfilet
- 1 gedroogd pepertje of chili vlokken
- 150 gram volkoren couscous
- 250 ml groentebouillon met minder zout
- 250 gram prei
- 1 winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 8 dadels
- 2 bosuitjes
Bereiding
- Boen de citroen onder stromend water schoon. Rasp wat van de schil af.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel geraspte citroenschil en het verkruimelde chilipepertje en schep dit door de kip.
- Laat de kip 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
- Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op.
- Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen en schaaf de wortel in dunne linten.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
- Bak de prei en de wortel mee gaar.
- Ontpit de dadels en halveer ze in de lengte.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein.
- Meng de dadels en de bosuitjes door de couscous en schep het kip-groentemengsel er op.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
605kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum