Getty Images
Vandaag op het menu: couscoussalade met groente en roerbakblokjes. Met lekker knapperige sperziebonen. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 150-200 gram couscous
- ½ groentebouillontablet
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels olie
- 1-2 eetlepels citroensap
- 300 gram sperziebonen
- 1 (winter)wortel
- 200 gram vegetarische roerbakstukjes
- 10 olijven
Bereiding
- Doe de couscous in een kom.
- Breng 3 dl water aan de kook en los hierin de bouillontablet op.
- Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous 5 minuten wellen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Meng de bosuitjes, 1 eetlepel olie, citroensap en wat peper door de couscous.
- Laat de couscous afkoelen.
- Maak de sperziebonen en de wortel schoon.
- Snijd de sperziebonen in stukjes en de wortel in halve plakjes.
- Kook de sperziebonen en de wortel in een paar minuten gaar.
- Laat de groente afkoelen en schep ze door de couscous.
- Bak de roerbakblokjes in de rest van de olie bruin.
- Schep de couscous met de groente op een grote schaal en schep er de roerbakblokjes en de olijven op.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 580 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
Vet | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum