Couscoussalade met groente en roerbakblokjes

Getty Images

Vandaag op het menu: couscoussalade met groente en roerbakblokjes. Met lekker knapperige sperziebonen. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten

  • 150-200 gram couscous
  • ½ groentebouillontablet
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 (winter)wortel
  • 200 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 10 olijven

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom.
  2. Breng 3 dl water aan de kook en los hierin de bouillontablet op.
  3. Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous 5 minuten wellen.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Meng de bosuitjes, 1 eetlepel olie, citroensap en wat peper door de couscous.
  6. Laat de couscous afkoelen.
  7. Maak de sperziebonen en de wortel schoon.
  8. Snijd de sperziebonen in stukjes en de wortel in halve plakjes.
  9. Kook de sperziebonen en de wortel in een paar minuten gaar.
  10. Laat de groente afkoelen en schep ze door de couscous.
  11. Bak de roerbakblokjes in de rest van de olie bruin.
  12. Schep de couscous met de groente op een grote schaal en schep er de roerbakblokjes en de olijven op.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 580 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 70 gram
Vet 20 gram
Verzadigd vet 3 gram
Vezels 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum