Getty Images
Met lekker weer kun je dit recept ook op de barbecue maken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ eetlepel currypasta
- ½ limoen
- 2 eetlepels olie
- 2 kleine bieflapjes
- 400 gram sperziebonen
- 2 eetlepels kokosmelk
- 400 gram zoete aardappel
Bereiding
- Maak een marinade van de currypasta, ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel olie.
- Snijd de bieflapjes in repen, schep de marinade er door en laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten net gaar.
- Maak een dressing van wat geraspte limoenschil, ½ eetlepel limoensap en de kokosmelk.
- Meng de dressing door de nog warme sperziebonen en laat dit afkoelen.
- Boen de aardappelen onder stromend water schoon. Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water.
- Snijd de aardappelen in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
- Rooster de plakken aardappel op de barbecue of onder de grill aan beide zijden bruin.
- Rooster het vlees in 3 minuten in een koekenpan met een anti-aanbakbodem of in een schaaltje op de barbecue bruin.
Ingrediënten over?
Kokosmelk: bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum