Curryvlees met zoete aardappel en sperziebonensalade

Getty Images

Met lekker weer kun je dit recept ook op de barbecue maken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ eetlepel currypasta
  • ½ limoen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 kleine bieflapjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 400 gram zoete aardappel

Bereiding

  1. Maak een marinade van de currypasta, ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel olie.
  2. Snijd de bieflapjes in repen, schep de marinade er door en laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten net gaar.
  4. Maak een dressing van wat geraspte limoenschil, ½ eetlepel limoensap en de kokosmelk.
  5. Meng de dressing door de nog warme sperziebonen en laat dit afkoelen.
  6. Boen de aardappelen onder stromend water schoon. Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water.
  7. Snijd de aardappelen in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
  8. Rooster de plakken aardappel op de barbecue of onder de grill aan beide zijden bruin.
  9. Rooster het vlees in 3 minuten in een koekenpan met een anti-aanbakbodem of in een schaaltje op de barbecue bruin.

Ingrediënten over?

Kokosmelk: bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum