Getty Images
Vlees is niet meer nodig met deze frisse bonensalade en knapperige radijsjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 300 gram sperziebonen
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- Ca. 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 kleine pot of blik reuze bonen of witte bonen
- 1 bos radijs
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 8 -10 minuten gaar.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit klein.
- Maak een dressing van de sjalot, de knoflook, de olie, azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en peper.
- Spoel de kidneybonen en witte bonen in een vergiet onder de kraan af en laat ze goed uitlekken.
- Meng de dressing door de sperziebonen, kidneybonen en witte bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
- Was de radijs onder stromend water en snijd de radijs in vieren.
- Schep de radijs door het bonenmengsel.
Ingrediënten over?
Sjalot: een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1800 milligram
Bron
- Voedingscentrum