Echte hamburgers

Getty Images

U maakt zelf de burger, waardoor u ze goed kunt kruiden. Leuk om samen met uw (klein)kinderen te maken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 volkoren of bruine boterham
  • 50 ml halfvolle melk
  • ½ ui
  • Paprikapoeder
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 4 volkorenbroodjes
  • Slabladen
  • 1 tomaat
  • 1 augurk
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenketchup

Bereiding

  1. Snijd de korstjes van de boterham. Scheur het brood in stukken en leg ze in een kom. Giet de melk over het brood.
  2. Snijd de ui in snippers.
  3. Doe de uiensnippers, een mespuntje peper en een snufje paprikapoeder bij het geweekte brood. Doe het gehakt er bij. Kneed met je handen alles goed door elkaar.
  4. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties. Maak er ballen van en druk ze plat tot ze ongeveer 2 cm dik zijn. Leg de hamburgers op een bord.
  5. Dek de hamburgers af met een stuk plastic folie. Zet het bord 15 minuten in de koelkast.
  6. Snijd de broodjes doormidden.
  7. Was de slabladen. Laat de sla in een schone theedoek drogen.
  8. Was de tomaat en snijd hem in plakken.
  9. Snijd de augurk in plakken.
  10. Verwarm de koekenpan met 2 theelepels olie op halfhoog vuur.
  11. Bak de hamburgers ongeveer 3 minuten aan één kant. Keer ze met een spatel en bak ze in nog 3 minuten verder gaar en bruin.
  12. Beleg de broodjes met sla, tomaat en plakjes augurk. Leg er een hamburger op, doe er een klein beetje tomatenketchup op en dek af met de bovenkant van het broodje.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • Wortelsalade met koriander

Ingrediënten over?

Augurken: gebruik een schone vork om augurken uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot augurken is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
640kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum