Eieren uit de oven

Getty Images

Een ei uit de oven? Dat kan! Heerlijk met rauwe ham, tomaten en paprika.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • ½ teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 gele paprika
  • 25 gram rauwe ham
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eieren

Bereiding

  1.     Warm de oven voor op 200° C.
  2.     Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3.     Maak de rest van de groente schoon.
  4.     Snijd de knoflook en de sjalot in snippers en de paprika in blokjes.
  5.     Snijd de ham in reepjes.
  6.     Fruit de sjalot en de knoflook in de olie glazig.
  7.     Voeg de tomaat en de paprika toe en smoor de groente 5 minuten zacht.
  8.     Roer er de ham door en maak het mengsel op smaak met peper.
  9.     Verdeel het mengsel over 2 ovenvaste schaaltjes.
  10.     Breek de eieren er boven.
  11.     Laat de eieren in de hete oven in ca. 10 minuten stollen.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte groene kool en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

    400 gram groene kool
    1 eetlepel olie
    6 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
225kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum