Getty Images
Een ei uit de oven? Dat kan! Heerlijk met rauwe ham, tomaten en paprika.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 4 tomaten
- ½ teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 1 gele paprika
- 25 gram rauwe ham
- 1 eetlepel olie
- 4 eieren
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd de knoflook en de sjalot in snippers en de paprika in blokjes.
- Snijd de ham in reepjes.
- Fruit de sjalot en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de tomaat en de paprika toe en smoor de groente 5 minuten zacht.
- Roer er de ham door en maak het mengsel op smaak met peper.
- Verdeel het mengsel over 2 ovenvaste schaaltjes.
- Breek de eieren er boven.
- Laat de eieren in de hete oven in ca. 10 minuten stollen.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte groene kool en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram groene kool
1 eetlepel olie
6 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
225kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1500 milligram
Bron
- Voedingscentrum