Entrecotes met kruidenjus

Getty Images

Maak lekker zelf de jus. Het is heel eenvoudig en gezonder dan jus uit een pakje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 kleine entrecotes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 laurierbladen
  • ½ theelepel tijm
  • 1 partje citroen
  • 4 takjes peterselie
  • 100 ml bouillon met minder zout

Bereiding

  1. Pel de knoflook en halveer het teentje. 
  2. Wrijf het vlees in met de knoflook en peper. 
  3. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook en de laurier 3 minuten zacht. Schep dit uit de pan. 
  4. Bak de entrecotes in de achtergebleven margarine in 6-8 minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm. 
  5. Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel goed los. 
  6. Voeg de laurier, de tijm en het partje citroen toe en laat de jus even koken. 
  7. Knip de peterselie klein en roer dit door de jus. 
  8. Leg de entrecotes in de jus en warm het geheel nog even door.

Menusuggestie

Lekker met worteltjes en aardappelen. 
 
Hiervoor heb je nodig...
  • 400 gram worteltjes 
  • 6 kleine aardappelen 

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket. 

Ingrediënten over?
Halve citroen: bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Voedingswaarden

Energie 
265kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum