Getty Images
Maak lekker zelf de jus. Het is heel eenvoudig en gezonder dan jus uit een pakje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 kleine entrecotes
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 laurierbladen
- ½ theelepel tijm
- 1 partje citroen
- 4 takjes peterselie
- 100 ml bouillon met minder zout
Bereiding
- Pel de knoflook en halveer het teentje.
- Wrijf het vlees in met de knoflook en peper.
- Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook en de laurier 3 minuten zacht. Schep dit uit de pan.
- Bak de entrecotes in de achtergebleven margarine in 6-8 minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
- Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel goed los.
- Voeg de laurier, de tijm en het partje citroen toe en laat de jus even koken.
- Knip de peterselie klein en roer dit door de jus.
- Leg de entrecotes in de jus en warm het geheel nog even door.
Menusuggestie
Lekker met worteltjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram worteltjes
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Halve citroen: bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Ingrediënten over?
Halve citroen: bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
265kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
1 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum