Getty Images
Gebruik kwark in je beslag en je hartige taart steelt de show.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Provençaalse kruiden
- 200 gram volkorenmeel
- ½ zakje bakpoeder
- 200 gram magere kwark
- 5 ansjovisfilets (blikje)
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Pel het teentje knoflook en snijd hem klein.
- Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht.
- Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden en wat peper toe.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Meng het meel met het bakpoeder.
- Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en 1 eetlepel Provençaalse kruiden tot een soepel deeg.
- Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop.
- Verdeel de ansjovisfilets er over.
- Strooi de pijnboompitten er over.
- Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen.
- Leg de deegrepen op de uien.
- Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- azijn
Ingrediënten over?
Kwark: gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast. Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit.
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
90 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1700 milligram
Bron
- Voedingscentrum