Fris gestoofde worteltjes

Getty Images

Het stoven zorgt ervoor dat de smaken van de wortel en de appel in elkaar over gaan.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 400 gram bospeen
  • 1 appel (geen goudreinet)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schrap de worteltjes en halveer de dikke stukken.
  2. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
  3. Doe de worteltjes met de blokjes appel en de margarine in een pan en doe er een sluitend deksel op.
  4. Stoof de worteltjes op klein vuur in ca. 15 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 tartaartjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Worteltjes, bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
400 milligram
Auteur