Frittata met spinazie en chorizo

Getty Images

Een Spaanse omelet met échte Spaanse worst.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram chorizo
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram spinazie
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Tijm

Bereiding

  1.     Snijd de chorizo in reepjes. Bak de chorizo in een koekenpan met een antiaanbak laag langzaam bruin.
  2.     Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook kort mee met de chorizo.
  3.     Was de spinazie. Laat de spinazie met aanhangend water slinken.
  4.     Druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie bij het chorizomengsel.
  5.     Klop de eieren los met de yoghurt en voeg peper en tijm toe.
  6.     Schenk de eieren over het spinaziemengsel. Laat de eieren met een deksel op de pan op klein vuur in ca. 10 minuten gaar worden.
  7.     Snijd de frittata in punten en geef er brood bij.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood en kerstomaatjes met basilicum.
Hiervoor heb je nodig...

    4 volkoren boterhammen
    250 gram kerstomaatjes
    basilicum

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Wil je het snel opmaken? Maak een smoothie met yoghurt.
 

Voedingswaarden

Energie 
255kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1320 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum