Getty Images
Een Spaanse omelet met échte Spaanse worst.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 50 gram chorizo
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gram spinazie
- 3 eieren
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
- Tijm
Bereiding
- Snijd de chorizo in reepjes. Bak de chorizo in een koekenpan met een antiaanbak laag langzaam bruin.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook kort mee met de chorizo.
- Was de spinazie. Laat de spinazie met aanhangend water slinken.
- Druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie bij het chorizomengsel.
- Klop de eieren los met de yoghurt en voeg peper en tijm toe.
- Schenk de eieren over het spinaziemengsel. Laat de eieren met een deksel op de pan op klein vuur in ca. 10 minuten gaar worden.
- Snijd de frittata in punten en geef er brood bij.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood en kerstomaatjes met basilicum.
Hiervoor heb je nodig...
4 volkoren boterhammen
250 gram kerstomaatjes
basilicum
Ingrediënten over?
Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Wil je het snel opmaken? Maak een smoothie met yoghurt.
Voedingswaarden
Energie
255kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1320 milligram
Bron
- Voedingscentrum