Getty Images
Simpele en heerlijke vis
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 limoentjes
- 2 kleine forellen
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 dl groentebouillon
Bereiding
- Boen de limoenen goed schoon.
- Snijd 1 limoen in dunne plakken en halveer ze. Snijd van de andere limoen dunne reepjes van de schil.
- Bestrooi de forellen van binnen en van buiten met peper.
- Leg in de buikholtes de halve plakjes limoen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de forellen in 15 minuten gaar en bruin.
- Neem de vis voorzichtig uit de pan.
- Roer de reepjes limoenschil door de achtergebleven margarine.
- Voeg de bouillon toe en maak de saus op smaak met wat limoensap.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram snijbonen
6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
200kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
0 gram
Vezels
0 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
800 milligram
Bron
- Voedingscentrum