Gebakken tofu met pittige saus

Getty Images

Een heerlijke pikante vleesvervanger.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • ½ rode peper
  • 1 bosui
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel chilipoeder of cayennepeper
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel (rijst)azijn
  • 200 gram tofu
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1.     Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2.     Verwijder van de peper een deel van de pitjes. Snijd het stuk peper in schuine ringen.
  3.     Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4.     Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  5.     Wrijf in een vijzel het sesamzaad voor een deel klein of maal het heel kort in de keukenmachine.
  6.     Maak de saus van het sesamzaad, de rode peper, de bosui, de geraspte gember, de sojasaus, de peper, de sesamolie en de rijstazijn.
  7.     Snijd de tofu in dunne plakken en dep ze met keukenpapier droog.
  8.     Bak de tofu in de hete olie aan beide zijden in ca. 6 minuten goudbruin.
  9.     Druppel het sausje over de tofu.

Menusuggestie

Lekker met mie met geroerbakte bleekselderij.

Hiervoor heb je nodig...

    ½ struik bleekselderij
    1 eetlepel olie
    6 opscheplepels mie

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
460 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum