Getty Images
Een heerlijke pikante vleesvervanger.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ rode peper
- 1 bosui
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 theelepel chilipoeder of cayennepeper
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel (rijst)azijn
- 200 gram tofu
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Verwijder van de peper een deel van de pitjes. Snijd het stuk peper in schuine ringen.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Wrijf in een vijzel het sesamzaad voor een deel klein of maal het heel kort in de keukenmachine.
- Maak de saus van het sesamzaad, de rode peper, de bosui, de geraspte gember, de sojasaus, de peper, de sesamolie en de rijstazijn.
- Snijd de tofu in dunne plakken en dep ze met keukenpapier droog.
- Bak de tofu in de hete olie aan beide zijden in ca. 6 minuten goudbruin.
- Druppel het sausje over de tofu.
Menusuggestie
Lekker met mie met geroerbakte bleekselderij.
Hiervoor heb je nodig...
½ struik bleekselderij
1 eetlepel olie
6 opscheplepels mie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
270kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
1 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
460 milligram
Bron
- Voedingscentrum