Getty Images
Genieten met groente van de barbecue!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 courgette
- 200 gram groene asperges
- 2 kropjes radicchio of baby romaine sla, roodlof of witlof
- 4 dunne preien
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Was de groente onder stromend water.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de courgette in 3 stukken en schaaf de stukken in dunne plakken.
- Halveer de asperges in de lengte.
- Snijd de kropjes radicchio ieder in vier parten.
- Halveer de preitjes in de lengte.
- Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit. Roer de olie er door.
- Schep de groente in een barbecueschaal en druppel de olie erover.
- Rooster de groente op de barbecue in 10-15 minuten gaar en lichtbruin.
Menusuggestie
Lekker met reepjes kip en volkoren stokbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 10 sneetjes volkoren stokbrood
Voedingswaarden
Energie
110kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
10 milligram
Bron
- Voedingscentrum