Gegrilde zomergroente

Getty Images

Genieten met groente van de barbecue!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 200 gram groene asperges
  • 2 kropjes radicchio of baby romaine sla, roodlof of witlof
  • 4 dunne preien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Was de groente onder stromend water.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de courgette in 3 stukken en schaaf de stukken in dunne plakken.
  4. Halveer de asperges in de lengte.
  5. Snijd de kropjes radicchio ieder in vier parten.
  6. Halveer de preitjes in de lengte.
  7. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit. Roer de olie er door.
  8. Schep de groente in een barbecueschaal en druppel de olie erover.
  9. Rooster de groente op de barbecue in 10-15 minuten gaar en lichtbruin.

Menusuggestie

Lekker met reepjes kip en volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  •     200 gram kipfilet
  •     1 eetlepel vloeibare margarine
  •     10 sneetjes volkoren stokbrood

Voedingswaarden

Energie 
110kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
10 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum