Getty Images
Dit gerechtje is lekker snel klaar en naar wens uit te breiden met rijst of aardappels bijvoorbeeld.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 250 gram postelein
- Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 1 eetlepel olie
- 200 gram doperwten (diepvries)
- ½ citroen
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
- Schil de gember en rasp het.
- Fruit de ui met de gember in de olie tot het gaat geuren.
- Voeg de postelein en de bevroren doperwtjes toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.
Menusuggestie
Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Halve citroen: bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
175kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
8 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum