Geroerbakte zalm

Getty Images

Even wokken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • Stukje prei
  • 200 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 ml visbouillon met minder zout
  • ½ eetlepel maïzena
  • 5 sprietjes bieslook

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
  3. Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Verwarm de margarine in een wok of hapjespan.
  5. Roerbak hierin de vis enkele minuten.
  6. Voeg de bouillon, de tomaat en de preiringen toe en laat het geheel in 5 minuten gaar worden.
  7. Roer de maïzena glad met wat water en bind hiermee het vocht licht.
  8. Strooi er klein geknipte bieslook over.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Prei: bewaar het stukje prei verpakt in folie in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
300kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum