Getty Images
Even wokken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- Stukje prei
- 200 gram zalmfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 ml visbouillon met minder zout
- ½ eetlepel maïzena
- 5 sprietjes bieslook
Bereiding
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
- Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de margarine in een wok of hapjespan.
- Roerbak hierin de vis enkele minuten.
- Voeg de bouillon, de tomaat en de preiringen toe en laat het geheel in 5 minuten gaar worden.
- Roer de maïzena glad met wat water en bind hiermee het vocht licht.
- Strooi er klein geknipte bieslook over.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Prei: bewaar het stukje prei verpakt in folie in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
300kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
2 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum