Gestoofde venkel

Getty Images

Heerlijke gestoofde venkel binnen 30 minuten klaar. Eetsmakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 dl groentebouillon

Bereiding

  1.     Maak de venkel schoon, verwijder de onderste schijf en de steel. Bewaar het venkelgroen.
  2.     Snijd de venkel in dunne plakken.
  3.     Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de venkel onder af en toe omscheppen ca. 5 minuten.
  4.     Strooi er peper over.
  5.     Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk dit bij de venkel.
  6.     Stoof de groente in 20 minuten gaar.
  7.     Strooi het klein geknipte venkelgroen er over.

Menusuggestie

Lekker met een vegetarische burger en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

    2 vegetarische burgers
    1 eetlepel vloeibare margarine
    6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
85kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
890 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum