Gestoomde kip met erwtjes

Getty Images

Een recept met kip om heerlijk van te smullen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram kippendijfilet
  • 1 dunne prei
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • ½ eetlepel sesamzaad

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het.
  2. Wrijf het stukje peper zonder de pitjes fijn. Meng er de gember, het citroensap en de olie door.
  3. Snijd de kip in repen en schep het mengsel er door. Laat de kip afgedekt 10 minuten in de koelkast marineren.
  4. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  5. Leg de prei in een stoommandje of zeef en schik de kip er op.
  6. Breng in een pan water aan de kook en plaats het stoommandje of de zeef er op. Stoom de kip met de prei 10 minuten.
  7. Voeg de doperwtjes toe en stoom het geheel in nog eens 5 minuten verder gaar.
  8. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en strooi het over de kip met groente.

Menusuggestie

Lekker met een wortelsalade en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Peper:
Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen in de koelkast. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
610kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum