Getty Images
Met heerlijke vegetarische vulling. Lekker met volkorenmacaroni.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 2 kleine aubergines
- 5 zwarte olijven
- 1 sjalot
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 150 gram tofu
- 1 teentje knofllook
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
Bereiding
- Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines in de lengte.
- Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over.
- Snijd het vruchtvlees klein.
- Hak de olijven klein.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Hak de tofu in kleine stukjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
- Voeg de tofu toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak een paar champignons, het kleingesneden vruchtvlees van de aubergines en de olijven mee en maak het mengsel op smaak met peper.
- Vul de auberginehelften met het mengsel.
- Schenk de tomatenblokjes in een pan en roer er de rest van de plakken champignons door. Plaats de aubergines erin.
- Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 25 minuten heet worden.
Menusuggestie
Lekker met volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
150 gram volkoren macaroni
Ingrediënten over?
Tofu: Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
240kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
380 milligram
Bron
- Voedingscentrum