Getty Images
Vandaag staat op het menu: gevulde taco's met salsa. Ook lekker met gegrilde witlof. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 1 jalapeñopeper (potje)
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode gegrilde paprika (pot)
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 280 gram)
- 1 eetlepel olie
- 1-1½ eetlepel taco seasoning mix (zakje,netto 35 gram)
- 4 tacoschelpen
- 2 eetlepels zure room
- 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Snijd de peper heel fijn.
- Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
- Maak een pittige salsa van de tomaat, de jalapeñopeper, de uienringen en wat citroensap.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Laat de bonen uitlekken.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie.
- Voeg de bonen toe met de stukjes paprika, de kruidenmix en ½ dl water.
- Laat dit 5 minuten zacht smoren.
- Hang de tacoschelpen aan het rooster van de oven en laat ze in 5 minuten heet worden.
- Vul de tacoschelpen met het bonenmengsel en verdeel de zure room en de kaas er over.
- Geef de salsa er bij.
Menusuggestie
Lekker met gegrilde witlof.
Hiervoor heb je nodig...
- Gegrilde witlof
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika in pot:
Gebruik een schone lepel of vork om de paprika’s uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot gegrilde paprika’s is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum