Griekse aardappelen

Getty Images

Lekker voor als je weer eens wat anders wilt met je vertrouwde piepers.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 - 500 gram aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in flinke dobbelstenen.
  3. Pel de knoflook en hak de teentjes grof.
  4. Meng de knoflook, de oregano, wat peper en de olie door de aardappelblokjes.
  5. Doe ze in een ovenvaste schaal en verdeel de bouillon er over.
  6. Smoor de aardappelen 15 minuten in het midden van de hete oven.
  7. Schep ze een keer om en druppel het citroensap er over.
  8. Bak de aardappelen in 10 minuten verder gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met een ongepaneerde varkensschnitzel en spinazie.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 750 gram spinazie

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum