Getty Images
Een heerlijk mediterraans gerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel paprikapoeder
- 200 gram varkensfilet
- ½ komkommer
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 1 venkelknol
- 2 uien
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Pers 1 teentje knoflook boven een kom uit. Roer er het citroensap door met de oregano, komijn, paprikapoeder en peper.
- Snijd het vlees in repen schep ze door het kruidenmengsel. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
- Pers het andere teentje knoflook uit boven een kom.
- Was de halve komkommer en rasp hem. Druk vocht uit de komkommer. Doe de komkommer en de yoghurt bij de knoflook en maak de tzatziki op smaak met wat gemalen komijn en royaal peper.
- Maak de venkel en de uien schoon. Halveer de venkel en snijd de helften in dunne plakken. Snijd de uien in halve ringen en de bosuitjes in schuine repen.
- Verwarm de olie en bak hierin het vlees in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Voeg de venkel en de uien toe en stoof het geheel in nog eens 5 minuten gaar.
- Geef de tzatziki er bij.
Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Bosuitjes: gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
325kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum