Groentetajine

Getty Images

Waan u op vakantie met deze heerlijke Marokkaanse stoof. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met zilvervliesrijst.

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 20 gram rozijnen
  • 175 gram quornstukjes
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • Mespunt kaneel
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Maak de courgette en de paprika schoon en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon.
  3. Snijd de ui in snippers en hak de knoflook grof.
  4. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  5. Was de rozijnen.
  6. Schep alles door elkaar in een braadpan.
  7. Meng er de Quorn, peper, een beetje zout, de koriander, de kaneel en de olie door.
  8. Zet de pan met een deksel er op op klein vuur.
  9. Laat het gerecht in 30 minuten gaar sudderen. Schep het eventueel een keer om.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 265 kcal 460 kcal
Eiwit 15 gram 20 gram
Koolhydraten 25 gram 65 gram
Vet 8 gram 10 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 9 gram 10 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum