Zo maak je zelf overheerlijke kruidnoten
Getty Images
Zelfgemaakt het allerlekkerst en het mooie eraan is dat je zelf kunt bepalen hoeveel suiker je toevoegt!
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 2 theelepels speculaas- of koekkruiden
- 80 gram koude roomboter
- 4 eetlepels melk
Bereiding
- Neem een grote kom en doe daarin het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, speculaas- of koekkruiden roomboter en de melk. Snij de boter met 2 messen in stukjes en kneed de massa dan tot een bal.
- Door de opgewonden kinderhandjes is de bal waarschijnlijk flink opgewarmd en dat is niet goed voor het bakresultaat: leg het deeg dus (ingepakt in folie) minstens 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm dan de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bakplaat of bakplaten met bakpapier. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
- Bak de kruidnoten in 20 minuten gaar en bruin.
Dit recept komt van Puur Gezond.