Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 volkoren boterham
- 1 sjalotje
- 150 gram rundergehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 300 gram Hollandse groentemix
- 1 theelepel paprikapoeder
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 100 gram champignons
- tijm
Bereiding
- Snijd de korsten van het brood. Week het brood in een paar lepels water.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de sjalot en peper. Vorm er balletjes van.
- Verwarm de margarine in een wok of braadpan en bak hierin de balletjes bruin.
- Voeg de groentemix toe en roerbak de groente enkele minuten.
- Voeg peper, wat paprikapoeder en de tomatenblokjes toe en stoof de groente gaar.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de laatste minuut de champignons toe.
- Maak het gerecht op smaak met wat tijm.
Menusuggestie
Lekker met volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram volkorenmacaroni
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaarden
Energie
330kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum