Hollandse kapucijners

Getty Images

Gerecht voor 2 personen, klaar in 15-30 minuten. Laat het u smaken!

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 200 gram winterwortel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 150 gram rundersaucijzen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 groot blik kapucijners

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen, de wortel in plakken en de bleekselderij in boogjes.
  3. Snijd de saucijzen open en neem het vlees uit het vel.
  4. Verwarm een braadpan en bak hierin het saucijzenvlees rul en gaar.
  5. Voeg de groente toe met de tomatenpuree, een beetje water en de laurierblaadjes.
  6. Smoor de groente in 10 minuten gaar.
  7. Laat de kapucijners uitlekken en schep ze in de pan.
  8. Laat het geheel goed warm worden.
  9. Verwijder de laurierblaadjes.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 560 kcal
Eiwit 40 gram
Koolhydraten 50 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet    5 gram
Vezels 25 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum