Met sperziebonen voor je dagelijkse portie groente.
Ingrediënten
- stukje gember (grootte van 1 duim)
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- snufje gemalen kruidnagel
- ½ eetlepel citroensap
- 200 gram rauwe gepelde garnalen (evt. ontdooid uit de diepvries)
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 2 sjalotjes
- 4 takjes koriander
- 2 eetlepels olie
Bereiding
1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
2. Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
3. Meng de gember met de knoflook, de specerijen en het citroensap in een kom.
4. Schep de garnalen er door en laat dit een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
7. Pel de sjalotten en snijd ze klein.
8. Was de koriander en snijd het kruid klein.
9. Verwarm de olie in een grote koekenpan.
10. Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
11. Bak ze in ca. 3 minuten tot ze roze zijn. Keer ze af en toe.
12. Leg de garnalen op een voorverwarmde schaal.
13. Fruit op hoog vuur snel de sjalot en de koriander in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen. Geef er de rijst en de sperziebonen bij.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum