Getty Images
Een geweldig soeprecept, dat snel klaar is en ook nog eens goed vult.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 3 sneetjes (oud) bruinbrood
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 100 ml groentebouillon met minder zout
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 kleine courgette
- 1 klein potje witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Snijd het brood in dobbelsteentjes.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de dobbelsteentjes brood en de bouillon.
- Verkruimel het pepertje er boven.
- Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken.
- Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
- Voeg de courgette toe en kook de courgette in de soep in ca. 5 minuten gaar.
- Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af en roer ze door de soep.
- Warm de soep goed door.
Ingrediënten over?
Courgette: in de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum