Italiaanse broodsoep

Getty Images

Een geweldig soeprecept, dat snel klaar is en ook nog eens goed vult.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 sneetjes (oud) bruinbrood
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 kleine courgette
  • 1 klein potje witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Snijd het brood in dobbelsteentjes.
  3. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met de dobbelsteentjes brood en de bouillon.
  5. Verkruimel het pepertje er boven.
  6. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken.
  7. Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
  8. Voeg de courgette toe en kook de courgette in de soep in ca. 5 minuten gaar.
  9. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af en roer ze door de soep.
  10. Warm de soep goed door.

Ingrediënten over?

Courgette: in de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Voedingswaarden

Energie 
420kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum