Getty Images
Ouderwets genieten met deze heerlijke karbonade. Het menu is voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 2 ribkarbonades
- 1 bosuitje
- 4 takjes selderij
- 1 eetlepel mosterd
- ½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Snijd de karbonades aan de zijkant in zodat er een zakje ontstaat.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Meng de helft van de bosui met de selderij en de mosterd. Vul hiermee de karbonades.
- Bak de karbonades in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de rest van de ringetjes bosui mee.
- Neem het vlees uit de pan en schenk er 1 dl water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken. Geef de jus bij het vlees.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 205 kcal | 445 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 30 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 4 gram |
Vezels | 1 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum