Karbonade gevuld met kruiden

Getty Images

Ouderwets genieten met deze heerlijke karbonade. Het menu is voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • 1 bosuitje
  • 4 takjes selderij
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Snijd de karbonades aan de zijkant in zodat er een zakje ontstaat.
  2. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  3. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  4. Meng de helft van de bosui met de selderij en de mosterd. Vul hiermee de karbonades.
  5. Bak de karbonades in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de rest van de ringetjes bosui mee.
  6. Neem het vlees uit de pan en schenk er 1 dl water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken. Geef de jus bij het vlees.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 205 kcal 445 kcal
Eiwit 20 gram 30 gram
Koolhydraten 2 gram 30 gram
Vet 10 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 4 gram
Vezels 1 gram 8 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum