Getty Images
Kerrietofu met sinaasappelsaus. Een ware zoete inval!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel gembersiroop
- 200 gram tofu
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout
Bereiding
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Roer er de kerrie en de gembersiroop door.
- Snijd de tofu in 2 plakken en bestrijk ze met het mengsel. Laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
- Schil 1 sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Pers de andere sinaasappel uit.
- Verwarm de olie en bak hierin de plakken tofu in 4-6 minuten bruin.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Doe de stukjes sinaasappel en het sinaasappelsap in de pan en warm dit even door.
- Maak het op smaak met de sojasaus.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
1-2 courgettes
1 eetlepel olie
150 gram zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tofu: Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
260kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
710 milligram
Bron
- Voedingscentrum