Getty Images
Waan je zo in India.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 4 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 1 kleine winterwortel
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes selderij
- 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 theelepel mosterd
- 1 klein ei
- 4 eetlepels havermout
- 100 ml halfvolle yoghurt
- Chilivlokken of chilipoeder
Bereiding
- Maak de uien en de knoflook schoon. Houd voor de kikkererwtenkoekjes een halve ui en een half teentje knoflook apart. Snijd de rest van de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
- Fruit de uien en de knoflook in 1 eetlepel van de olie in 30 minuten zacht en lichtbruin.
- Was de rozijnen. Doe de rozijnen met de balsamicoazijn bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen. Laat de chutney afkoelen.
- Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
- Was de kruiden en knip ze klein. Gebruik ook de steeltjes.
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
- Doe ¾ deel van de kikkererwten met de geraspte wortel, de halve ui, het halve teentje knoflook en de mosterd in een kom. Pureer dit met een staafmixer tot een grove puree.
- Klop het ei los. Meng het ei, de havermout, de hele kikkererwten en wat peterselie er door en meng tot een smeuïge massa.
- Vorm er met natte handen 6 koekjes van. Laat de koekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
- Roer de overgebleven kruiden door de yoghurt en maak de saus op smaak met wat chilivlokken.
- Bak de koekjes in de rest van de olie in 5 minuten heet en bruin.
- Geef er de chutney en de kruidensaus bij.
Menusuggestie
Lekker met gegrilde groente met champignons.
Hiervoor heb je nodig...
- Gegrilde groente met champignons
Ingrediënten over?
Yoghurt: gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum