Kip op tijmaardappeltjes

Getty Images

Bourgondisch genieten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 teentje knoflook
  • Tijm
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram kleine aardappelen
  • 2 sjalotjes

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
  3. Leg de bouten in een ovenvaste schaal en laat de kip 20 minuten in de hete oven bakken.
  4. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in tweeën of vieren.
  5. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom en voeg peper, royaal tijm en de olie toe. Schep hier de aardappelparten door.
  6. Schik de aardappelen om de kippenbouten en laat het geheel nog 20 minuten bakken.
  7. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten.
  8. Strooi de partjes sjalot over de aardappelen en laat het geheel nog 10 minuten bakken.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
50 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
390 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum