Getty Images
Bourgondisch genieten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 1 teentje knoflook
- Tijm
- 1 eetlepel olie
- 400 gram kleine aardappelen
- 2 sjalotjes
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
- Leg de bouten in een ovenvaste schaal en laat de kip 20 minuten in de hete oven bakken.
- Boen de aardappelen schoon en snijd ze in tweeën of vieren.
- Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom en voeg peper, royaal tijm en de olie toe. Schep hier de aardappelparten door.
- Schik de aardappelen om de kippenbouten en laat het geheel nog 20 minuten bakken.
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten.
- Strooi de partjes sjalot over de aardappelen en laat het geheel nog 10 minuten bakken.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
50 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
4 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
390 milligram
Bron
- Voedingscentrum