Getty Images
Met dit groentegerecht maak je op simpele wijze iets bijzonders van je groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 500 gram verse doperwten
- 6 worteltjes
- Stuk bloemkool
- 1 theelepel bloem
- 2 eetlepels kookroom
- Dille
Bereiding
- Maak de worteltjes schoon en snijd ze in schuine plakken.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Kook de doperwtjes in weinig water 3 minuten.
- Voeg de wortel en de bloemkool toe en kook de groente verder gaar.
- Roer de bloem glad met de kookroom en wat kookvocht.
- Giet de groente af en meng het mengsel er door. Warm de groente goed door en maak het op smaak met wat dille.
- Gebruik eventueel diepvriesdoperwtjes.
Menusuggestie
Lekker met een bieflapje en nieuwe aardappelen met peterselie.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 bieflapjes
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 6 aardappelen
- peterselie
Ingrediënten over?
Kookroom: bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken
Voedingswaarden
Energie
95kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
7 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum