Kleurige groenteschotel

Getty Images

Met dit groentegerecht maak je op simpele wijze iets bijzonders van je groente.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram verse doperwten
  • 6 worteltjes
  • Stuk bloemkool
  • 1 theelepel bloem
  • 2 eetlepels kookroom
  • Dille

Bereiding

  1. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in schuine plakken.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. Kook de doperwtjes in weinig water 3 minuten.
  4. Voeg de wortel en de bloemkool toe en kook de groente verder gaar.
  5. Roer de bloem glad met de kookroom en wat kookvocht.
  6. Giet de groente af en meng het mengsel er door. Warm de groente goed door en maak het op smaak met wat dille.
  7. Gebruik eventueel diepvriesdoperwtjes.

Menusuggestie

Lekker met een bieflapje en nieuwe aardappelen met peterselie.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 bieflapjes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen
  • peterselie

Ingrediënten over?

Kookroom: bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken

Voedingswaarden

Energie 
95kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum