Getty Images
Een heerlijk fris saladerecept.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram raapsteeltjes
- 200 gram sperziebonen
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 bosje radijs
- ½ perssinaasappel
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel (walnoten)olie
Bereiding
- Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes. Was de raapsteeltjes voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperzieboontjes in een beetje water in 3-4 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
- Klop een dressing van de azijn, het sinaasappelsap, de olie en wat peper.
- Meng de groente in een grote kom en schep de dressing er door.
- Strooi de pijnboompitten er over.
Menusuggestie
Lekker met een varkenshaasje met salie en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- Varkenshaasje met salie
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Halve sinaasappel: bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze door een rauwkostsalade of door de yoghurt.
Voedingswaarden
Energie
155kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
6 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum