Knapperige raapsteeltjessalade met radijs

Getty Images

Een heerlijk fris saladerecept.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram raapsteeltjes
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 bosje radijs
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel (walnoten)olie

Bereiding

  1. Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes. Was de raapsteeltjes voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperzieboontjes in een beetje water in 3-4 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
  4. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Klop een dressing van de azijn, het sinaasappelsap, de olie en wat peper.
  6. Meng de groente in een grote kom en schep de dressing er door.
  7. Strooi de pijnboompitten er over.

Menusuggestie

Lekker met een varkenshaasje met salie en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • Varkenshaasje met salie
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Halve sinaasappel: bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze door een rauwkostsalade of door de yoghurt.

Voedingswaarden

Energie 
155kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum