Knapperige visschnitzel met kerriegroente

Getty Images

Een zelfgemaakt visrecept smaakt nog altijd het lekkerste.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • Citroensap
  • 250 gram bospeen
  • 250 gram kleine champignons
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 2 volkoren beschuiten
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1 ei
  • Volkorenmeel
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Druppel wat citroensap over de vis, strooi er peper over en zet dit even weg in de koelkast.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de bospeen in schuine plakken, snijd de champignons in vieren en de sjalot in snippers.
  3. Meng de fijngemaakte beschuiten met de geraspte kokos.
  4. Klop het ei in een diep bord los.
  5. Bestuif de vis met wat meel, wentel de vis door het losgeklopte ei en druk het daarna in het beschuitkruim.
  6. Fruit de sjalot met de kerrie in de olie tot het gaat geuren. Voeg de rest van de groente toe en 100 ml water. Stoof de groente in ca. 6 minuten gaar.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de vis in 5 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
375kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum