Getty Images
Een recept met tartaar om je vingers bij af te likken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 groene paprika
- ½ groen pepertje
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 2 tartaartjes
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepels kookroom
Bereiding
- Was de komkommer en schil met een dunschiller, kaasschaaf of mes om en om repen van de schil af. Snijd de komkommer in blokjes.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Was het stukje peper, verwijder de pitjes en snijd de peper klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het tartaar gaar en rul.
- Voeg de peper, de paprika en de ringetjes bosui toe met de kerrie en roerbak dit enkele minuten.
- Doe de blokjes komkommer er bij en roerbak het gerecht in enkele minuten verder gaar.
- Roer er voor her serveren de kookroom door.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Kookroom: bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden
Energie
230kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum