Komkommersalade met munt

Getty Images

De citroensap geeft deze verrassende salade een heerlijk frisse smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 6 blaadjes munt
  • ½ eetlepel vissaus
  • Citroensap

Bereiding

  1. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
  2. Schraap met een lepeltje de pitjes eruit. Snijd de helften in smalle boogjes. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  3. Was de munt en snijd de blaadjes klein.
  4. Meng de tomaatjes, de munt, de vissaus en wat citroensap door de komkommer.

Menusuggestie

Lekker met kruidig gevulde makreel en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • Kruidig gevulde makreel
  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
45kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum