Getty Images
Lekker hartig én zoet. Probeer het eens met gestoofde kippedijen en gebakken aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram koolraap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 appel
- ½ perssinaasappel
Bereiding
- Snijd de koolraap in plakken. Schil de plakken koolraap en snijd ze in blokjes of reepjes.
- Kook de groente in weinig water in 10 minuten gaar.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
- Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sinaasappelsap met de blokjes appel.
- Giet de gare koolraap af en meng de koolraap met de appel.
- Warm het geheel nog even goed door en maak op smaak met wat peper.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde kippedijen en gebakken aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram kippedijvlees
- 400 gram aardappelen
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Extra informatie
Allergie info:voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Appels: in de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.
Voedingswaarden
Energie
110kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum