Getty Images
Een recept met tofu en ketjap.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram tofu
- 2 eetlepels ongezouten pinda's
- 1 ei
- 2 theelepels ketjap
- 1,5 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Hak de pinda's fijn.
- Klop het ei los met de ketjap en schep de tofublokjes er door.
- Wentel de blokjes daarna door de fijngemaakte pinda's.
- Verwarm de margarine en bak hierin de tofu in enkele minuten bruin en knapperig.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade en kerrierijst.
Hiervoor heb je nodig...
1 komkommer
bieslook
azijn
Kerrierijst
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
335kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
2 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum