Een heerlijk nagerecht: een lekkere kwartaart met cranberries. Dit gerecht staat in iets meer dan een halfuurtje op tafel en is geschikt voor 10 personen.
Ingrediënten
- 1 eetlepel margarine
- 50 gram blanke amandelen
- 4 eieren
- 150 gram witte bastardsuiker
- 4 eetlepels cranberriecompote
- 50 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 500 gram halfvolle kwark
Bereiding
1. Bestrijk de springvorm met margarine en bestuif hem met bloem.
2. Hak de amandelen in de keukenmachine of met een staafmixer tot poeder.
3. Warm de oven voor op 175° C.
4. Splits de eieren.
5. Klop de eiwitten stijf.
6. Klop in een andere kom de eierdooiers met de basterdsuiker en 2 eetlepels cranberrycompote schuimig.
7. Voeg de bloem, de fijngehakte amandelen en de kaneel toe.
8. Roer er de kwark door.
9. Spatel er de stijf geslagen eiwitten door.
10. Doe het mengsel in de vorm en bak de taart in de oven in 1 uur gaar en licht bruin.
11. Laat de taart 15 minuten in de vorm rusten, verwijder dan de vorm en laat de taart op een rooster afkoelen.
12. Snijd de kwarktaart in 10 punten en garneer ze met een schepje cranberrycompote.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum