Getty Images
Het vlees met de verrassende marinade moet je proeven!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- stukje gemberwortel (grootte van 1/2 duim)
- 2 theelepel geraspte sinaasappelschil
- ½ eetlepel tandooripasta
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 200 gram lamsvleeslapjes
- 150 gram zilvervliesrijst
- 600 gram spitskool
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Meng de gemberwortel met de geraspte sinaasappelschil en de tandooripasta door de yoghurt.
- Bestrijk hiermee de lapjes lamsvlees. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
- Verwarm de margarine en stoof hierin de spitskool in 8 tot 10 minuten gaar.
- Verwarm de grill en gril het vlees in circa 6 minuten gaar en bruin.
- Serveer de rijst en de spitskool bij het vlees.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram