Getty Images
Heerlijke stamppot met raapsteeltjes!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 100 gram doperwtjes (diepvries)
- 200-300 gram raapsteeltjes
- 1 klein bosje bindsla (romaine) of andere sla
- 1 rode ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes of stukjes
- 1 theelepel komijnzaad
- ± 150 ml halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
- Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en snijd de sla in smalle reepjes.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Bak in 1 eetlepel van de olie de roerbakreepjes en de uienringen bruin. Bak het komijnzaad kort mee.
- Giet de gare aardappelen en doperwtjes af en maak er met de rest van de olie en de hete melk een puree van.
- Roer de groente door de puree en warm het geheel goed door.
- Schep de roerbakreepjes er op.
Ingrediënten over?
Vegetarische roerbakstukjes of reepjes: bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
615kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum