Lentestamppot met vegetarische reepjes

Getty Images

Heerlijke stamppot met raapsteeltjes!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 200-300 gram raapsteeltjes
  • 1 klein bosje bindsla (romaine) of andere sla
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes of stukjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ± 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
  2. Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en snijd de sla in smalle reepjes.
  3. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  4. Bak in 1 eetlepel van de olie de roerbakreepjes en de uienringen bruin. Bak het komijnzaad kort mee.
  5. Giet de gare aardappelen en doperwtjes af en maak er met de rest van de olie en de hete melk een puree van.
  6. Roer de groente door de puree en warm het geheel goed door.
  7. Schep de roerbakreepjes er op.

Ingrediënten over?

Vegetarische roerbakstukjes of reepjes: bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
615kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum