Getty Images
Groente en peulvruchten heerlijk samen in een vegetarische soep.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram bruine linzen
- 1 dunne prei
- 300 gram tomaten
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel kaneel
- ½ gedroogd chilipepertje
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 25 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de tomaten in stukken en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de prei en de bleekselderij met de kaneel zacht.
- Verkruimel het chilipepertje er boven.
- Voeg de tomaten toe en smoor ze een paar minuten mee.
- Voeg de gare linzen met 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng de soep aan de kook.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
2 volkoren boterhammen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
20 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum