Linzensalade met venkel en granaatappelpitjes

Getty Images

Een salade, maar dan toch net even anders.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 blik linzen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 50 gram (rucola)sla
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • 30 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Maak de venkel schoon en schaaf de venkel in hele dunne reepjes.
  2. Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de venkel.
  3. Spoel de linzen in een zeef af en laat ze uitlekken.
  4. Meng de venkel door de linzen en laat dit 15 minuten afgedekt op een koele plaats staan.
  5. Was de sla en verdeel het over een schaal. Meng de granaatappelpitjes door de linzen en schep de salade op de sla. Verdeel de geitenkaas er over.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas: gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.

Voedingswaarden

Energie 
380kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1540 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum