Linzensalade met walnoten en geitenkaas

Getty Images

Een heerlijke combinatie!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram linzen
  • 1/3 groentebouillontablet
  • 25 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • 40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ½ liter water met het stukje bouillontablet in ca. 35 minuten gaar.
  2. Hak de walnoten klein.
  3. Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper.
  4. Meng de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
  5. Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor.

Menusuggestie

Lekker met rucolasla met tomaat.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.

Voedingswaarden

Energie 
435kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1230 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum