Getty Images
Een heerlijke combinatie!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram linzen
- 1/3 groentebouillontablet
- 25 gram walnoten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel (walnoot)olie
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels mosterd
- 40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ½ liter water met het stukje bouillontablet in ca. 35 minuten gaar.
- Hak de walnoten klein.
- Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper.
- Meng de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
- Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor.
Menusuggestie
Lekker met rucolasla met tomaat.
Hiervoor heb je nodig...
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.
Voedingswaarden
Energie
435kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1230 milligram
Bron
- Voedingscentrum