Mangoflip

Getty Images

Een heerlijk nagerecht! In een handomdraai gemaakt.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • 1 mango
  • Een halve sinaasappel
  • 1 kiwi
  • 2 dl magere yoghurt

Bereiding

  1. Schil de mango met een dunschiller, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  2. Pers de halve sinaasappel uit.
  3. Pureer de mango het met het sinaasappelsap met een staafmixer tot een gladde saus.
  4. Schil de kiwi en snijd hem in plakjes.
  5. Schenk in twee grote glazen een laagje yoghurt met daarop plakken kiwi en de mangosaus.
  6. Garneer met een half plakje kiwi.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht macaroni met romige champignons en Ijsbergsla met radijs.

Ingrediënten over?

Kiwi:
Bewaar exotisch fruit, zoals kiwi buiten de koelkast op een droge plek.

 

Voedingswaarden

Energie 
165kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
110 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum