Getty Images
Pluk de dag! Geniet van een gezond en lekker fris nagerecht. Makkelijk te bereiden!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 2 schijven meloen
- 1 sinaasappel
- 4 bolletjes gember
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
Bereiding
- Verwijder de pitten van de meloen en steek er met een meloen- of aardappelbolletjeslepel of ronde theelepel zoveel mogelijk bolletjes uit of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
- Schil de sinaasappel dik. Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op. Snijd de gemberbolletjes heel fijn.
- Meng het opgevangen sinaasappelsap met de gembersiroop, de likeur en de geraspte sinaasappelschil.
- Schep de sinaasappelpartjes en de gember voorzichtig door de meloenbolletjes.
- Verdeel het mengsel over 2 glazen coupes en druppel het sausje er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensoester met tomaten-olijvensaus, groene kool en aardappelen.
Voedingswaarden
Energie
140kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
2 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Bron
- Voedingscentrum