Nieuwe aardappelen en uien in de oven

Aardappels en ui in de oven
Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram uien
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram aardappelen
  • 1 bosuitje
  • Tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  3. Fruit de uienringen in de olie goudgeel.
  4. Schil de aardappelen en schaaf of snijd ze in dunne plakken.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het ringen.
  6. Doe de uienringen in een ovenvaste schaal en bestrooi ze met peper.
  7. Schik de plakjes aardappel er op.
  8. Strooi er de ringetjes bosui, peper en tijm over en voeg de laurier toe.
  9. Los het bouillontablet op in 200 ml water.
  10. Giet de bouillon over de aardappelen en laat het geheel in de hete oven in ± 50 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met gehaktballetjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram rundergehakt
  • 1 volkoren boterham
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7° C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Voedingswaarden

Energie 
365kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum