Getty Images
Met uw favoriete groente en vlees(vervanger)!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 400 gram kleine nieuwe aardappeltjes of krieltjes met schil
- 1 teentje knoflook
- ½ citroen
- 4 takjes peterselie
- 6 sprieten bieslook
- 8 takjes koriander of selderij
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Was de aardappeltjes goed in ruim water. Snijd grote exemplaren in tweeën of vieren. Kook de krieltjes in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
- Pel de knoflook en pers het teentje uit.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de halve citroen uit. Was de kruiden en knip ze klein.
- Klop een dressing van het citroensap, geraspte citroenschil, knoflook, de kruiden en de olijfolie.
- Meng door de krielaardappeltjes. Eet ze warm of op kamertemperatuur.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk en bloemkoolroosjes.
Hiervoor heb je nodig
2 biefstukjes
2 eetlepels vloeibare margarine
1 kleine bloemkool
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
200kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
4 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
60 milligram
Bron
- Voedingscentrum