Nieuwe aardappeltjes met kruiden

Getty Images

Met uw favoriete groente en vlees(vervanger)!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram kleine nieuwe aardappeltjes of krieltjes met schil
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 4 takjes peterselie
  • 6 sprieten bieslook
  • 8 takjes koriander of selderij
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Was de aardappeltjes goed in ruim water. Snijd grote exemplaren in tweeën of vieren. Kook de krieltjes in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
  2. Pel de knoflook en pers het teentje uit.
  3. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de halve citroen uit. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Klop een dressing van het citroensap, geraspte citroenschil, knoflook, de kruiden en de olijfolie.
  5. Meng door de krielaardappeltjes. Eet ze warm of op kamertemperatuur.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en bloemkoolroosjes.

Hiervoor heb je nodig

    2 biefstukjes
    2 eetlepels vloeibare margarine
    1 kleine bloemkool

 

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
200kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
60 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum