Getty Images
Lekker wokken. Ook lekker met oosterse rauwkostsalade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren noedels
- 150 gram gekookte mosselen (kant en klaar)
- 2 bosuitjes
- ½ spaanse peper
- 2 rode paprika's
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 dl vis- of kippenbouillon met minder zout
- 1 eetlepel ketjap manis
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
- Laat de mosselen uitlekken.
- Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringen.
- Snijd de Spaanse peper klein.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de mosselen en de paprika toe en roerbak dit kort mee.
- Schenk de bouillon en de ketjap erbij en breng dit aan de kook.
- Voeg de noedels toe en laat alles onder goed omscheppen heet worden.
- Strooi er klein geknipte koriander over.
Menusuggestie
Lekker met oosterse rauwkostsalade.
Hiervoor heb je nodig...
- Oosterse rauwkostsalade
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon en ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Mosselen: bewaar gare mosselen maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. In de diepvries zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar. Bewaar mosselen in glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
7 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum